از طریق فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید:
تعمیرات موتور برق، شامل بخشهای مختلف دستگاه از جمله قسمت موتوری، بخش ژنراتور، مولد برق، تجهیزات مربوط به محافظت الکتریکی و کنتاکتور میشود. چنانچه مشکلی در هر یک از این بخشها ایجاد شود، نیاز است تعمیر و سرویس موتور برق از سوی سرویسکار، انجام شود. همانطور که میدانید، وظیفه اصلی موتور برق، تأمین نمودن برق ساختمان، در مواقع قطعی برق است. ازاینرو، نیاز هست در طی زمانبندیهایی مشخص، سرویس موتور برق، انجام شود تا این دستگاه بتواند عملکرد درستی داشته باشد. با توجه به اینکه کدام بخش موتور برق دچار مشکل شده است و با در نظر گرفتن مدل برند دستگاه، قیمتهای متفاوتی برای تعمیرات موتور برق، تعیین میشود. در ادامه همراه ما باشید تا بهطور مفصلتر به بررسی خرابی بخشهای مختلف موتور برق بپردازیم.
سرویس موتور برق، برای مشکل عدم انتقال برق، شامل موارد زیر میشود:
قطعی برق، در قطعهای رخ داده است که وظیفه آن، تولید برق است. در این صورت باید جریان برق را در قطعه مورد نظر، برقرار نمود.
چنانچه در صورت تأمین برق قطعه مولد برق، باز هم موتور برق، عملکرد درستی نداشته باشد، نیاز هست کندانسور، عوض شود.
این امکان وجود دارد، عملکرد نادرست موتور برق به جهت ایجاد باد در استاتور موتور باشد. چنانچه، کلید اصلی بهدرستی نصب نشده باشد، موجب میشود تا جریان برق، به عقب برگردد که در این صورت، نیاز هست مولد برق، عوض شود و سیمپیچ آن، مورد بررسی قرار گیرد.
گاهی اوقات پیش میآید، موتور برق روشن شده است ولی همچنان استارت میخورد. در این حالت برای سرویس موتور برق، باید عیوب دستگاه را در گزینههای زیر جستجو کرد:
در صورت چشمک نزدن چراغ ال ای دی کنترل پنل، نیاز هست کنتاکتور تمیز شود چرا که ممکن است فرآیند اکسید روی پینهای کنتاکتور، رخ داده باشد.
استارت خوردنهای مکرر موتور برق، ممکن است بر اثر وجود مشکل در کنترل پنل و یا پل دیودی باشد. در این زمان نیاز است، هرکدام از این دو قطعه مورد بررسی قرار گیرند و در صورت لزوم، تعویض شوند.
پل دیودی را نیز، از نظر اتصالات، مورد بررسی قرار دهید، این امکان وجود دارد اتصالات آن، اکسید شده باشند. برای رفع این مشکل، کافی است اتصالات مربوطه از اکسید، پاک شود.
بهمنظور تعمیرات موتور برق، زمانی که این دستگاه ناگهان از کار میافتد، باید گزینههای زیر مورد بررسی قرار گیرد:
نبود سوخت کافی در باک سوخت موتور برق، سبب میشود موتور یکدفعگی خاموش شود. در این حالت باید باک را سوختگیری کرد.
روشن شدن چراغ قرمز کنترل پنل، نشان از نبود روغن کافی در موتور است. ریختن روغن، بهاندازه کافی در موتور برق، مشکل را برطرف میکند.
چراغی روی کنترل پنل وجود دارد که میزان دمای دستگاه را کنترل میکند. چنانچه این چراغ روشن شده باشد، نشان از داغ شدن موتور است. بهمنظور کم کردن دمای دستگاه، نیاز است هوا بهاندازه کافی در محیط، جریان داشته باشد.
چنانچه در صورت جریان داشتن هوا در محل نصب موتور برق، همچنان چراغ کنترل دمای دستگاه، روشن است در این صورت، برای سرویس موتور برق، نیاز است 2 گزینه بررسی شود. آسیب دیدن سنسور کنترل دما که باید عوض شود و کنترل بروز اتصال کوتاه در قسمت ارتینگ موتور برق.
بهمنظور انجام تعمیرات موتور برق، زمانی که دستگاه ناگهانی خاموش میشود، پل دیودی باید بررسی شود. در صورت مشکلدار بودن این قطعه، پیامی به پنل، ارسال نمیشود در نتیجه، موتور برق در حین کار، خاموش میشود. در این حالت، در جهت سرویس موتور برق، دو گزینه وجود دارد. 1- تعویض پل دیود و بررسی سیمپیچ موتور 2- آسیبدیدگی کندانسور و تعویض آن.
چنانچه موتور برق، بلافاصله بعد از روشن شدن، سریع خاموش شود نیاز به سرویس موتور برق، لازم و ضروری است و باید علت را در موارد زیر جستجو کرد:
خازن دستگاه، دچار آسیب شده است.
مشکل پیدا کردن بعضی از قطعات موتور برق
ساختار دستگاه دچار اختلال شده است.
کاربراتور، ایراد پیدا کرده است و انتقال سوخت، بهخوبی انجام نمیشود.
شمع موتور برق، دوده میزند.
در وایر شمع، مشکلی پیش آمده است.
فیلتر هوای موتور برق، در حد زیادی، آلوده شده است.
برای تعبیه و راهاندازی موتور برق، مکان مناسبی انتخاب نشده است.
زمانی که موتور برق روشن است، مقداری دود از اگزوز آن خارج میشود. چنانچه این مقدار دود خروجی، بیش از اندازه باشد، لازم است تصمیماتی برای تعمیرات موتور برق گرفته شود. از جمله گزینههایی که برای رفع این مشکل، باید در نظر گرفته شود، شامل موارد زیر است:
سوختی که برای موتور برق استفاده شده است، کیفیت مناسبی ندارد.
کاربراتور موتور برق، دچار مشکل شده است.
در محفظه کارتر موتور برق، روغن زیادی وجود دارد.
دوده، اگزوز را پوشش داده است.
تجمع روغن در سر شمع، بهواسطه آسیبدیدگی رینگ پیستون
رسیدن روغن به محفظه احتراق، به سبب خروج از روغندان
گاهی اوقات ممکن است در اثر استارتهای متوالی، موتور برق بههیچعنوان روشن نشود و علامت؟ روی کنترل پنل، دیده شود. در این صورت بهمنزله تعمیرات موتور برق، دو حالت پیش میآید.
در صورتی که 4 بار عمل استارت زدن، تکرار شود، در این صورت باید سرویس موتور برق روی گزینههای زیر انجام شود:
نبود سوخت کافی در باک
آلودگی فیلتر سوخت دستگاه
محکم شدن بیش از اندازه شیر سلونوئیدی
محکم شدن بیش از اندازه چوک موتور
وجود آلودگی زیاد در کاربراتور
و ...
موتور برق، بههیچعنوان استارت نمیخورد. در این صورت، تعمیرات موتور برق بر اساس بررسیهای زیر، انجام میشود:
آسیب دیدن رله استارت
بررسی مشکل باتری استارت
عدم توانایی باتری استارت در تامین انرژی لازم برای موتور برق
عدم وجود ضخامت کافی در سیمهای رابط متصل به باتری
ایراد در موتور استارت
و ...
تعمیرات موتور برق، زمانی که این دستگاه، برق مصرفی را تولید نمیکند، شامل موارد زیر است:
در سرویس موتور برق، فیوز تعبیه شده در پنل دستگاه، مورد بررسی قرار گیرد.
این امکان وجود دارد افت ولتاژ موتور برق، مربوط به وجود ایراد در AVR باشد.
چک کردن قسمت انتهایی ژنراتور موتور، به جهت بررسی وجود مشکل در اتصالات مربوط به این قسمت اطمینان پیدا کردن از سلامت زغالهای ژنراتور کسب اطمینان از سلامت اتصالات مربوط به پنل کنترلی که در قسمت جلویی دستگاه قرار دارد.
در نهایت، با کسب اطمینان از سالم بودن تمام موارد ذکر شده، میتوان تعمیرات موتور برق را برای رفع مشکل نبود ولتاژ، روی سیمپیچ استاتور یا آرمیچر، انجام داد.
گاهی اوقات پیش میآید با زدن دکمه OFF موتور برق، دستگاه به فعالیت خود ادامه میدهد. بهمنزله سرویس موتور برق، باید مشکل را در بخشهای زیر جستجو کرد:
دکمه استارت روی حالت دستی، تنظیم شده است و برای رفع مشکل، باید تنظیمات روی حالت اتوماتیک قرار گیرد.
در اثر اکسید شدن اتصالات کنتاکتور، موتور برق بهطور کامل خاموش نمیشود که نیاز است این قسمت پاکسازی شود.
در صورتی که آهنربایی که بهصورت الکتریکی، دستگاه را متوقف میکند باز شده باشد، باید این قطعه نیز، تعویض شود.
کنترل پنل، مورد بررسی قرار گیرد و در صورت وجود مشکل، این قطعه، تعویض شود.
مطابق با دفترچه راهنمای موتور برق، نیاز است بهصورت دورهای، سرویس موتور برق انجام شود. این سرویسها که بهصورت هفتگی، ماهانه و سالانه انجام میشود، برای افزایش طول عمر مفید دستگاه، ضرورت دارد. در ذیل، نکات لازم جهت کاهش تعمیرات موتور برق، عنوان شده است:
اگر موتور برق از نوع بنزینی 4 زمانه است، اولین تعویض روغن دستگاه، بعد از 50 ساعت کار، انجام شود. در دفعات بعد این مدتزمان به هر 100 ساعت و 6 ماه یکبار، افزایش مییابد.
حداکثر مدتزمانی که توصیه میشود موتور برق در هر بار استفاده، فعالیت داشته باشد، تنها پنج ساعت است. با هر 5 ساعت فعالیت، نیاز است دو ساعت، موتور برق خاموش بماند.
گاهی اوقات پیش میآید که موتور برق تا مدتزمانی طولانی بلااستفاده است. قبل از کنار گذاشتن موتور برق، لازم است دستگاه از هرگونه سوخت و روغن، پاکسازی شود.
عدم قرار دادن موتور برق، در معرض آب و هرگونه مواد شیمیایی، بهمنظور پیشگیری از آسیب دیدن دستگاه
پر کردن باک سوخت و محفظه روغن موتور برق، به میزان استاندارد
بهتر است موتور برق، بهدور از محل سکونت نصب شود و جایگاه نصب آن، سربسته و تنگ نباشد تا گازهای حاصل از سوخت دستگاه، مسمومیت ایجاد نکند.
فیلتر هوای دستگاه باید بعد از 50 ساعت فعالیت، چک شود.
به ازای هر 6 ماه یکبار، نیاز است شمع موتور برق، بررسی شود.
از ریختن سوخت در موتور برق، زمانی که دستگاه در حال فعالیت است، اجتناب شود.
و ...
تعمیرات موتور برق، از آنجا اهمیت پیدا میکند که آسیبهای وارد شده به دستگاه، سبب اختلال در عملکرد درست آن، میشود. بهمنظور افزایش عمر مفید موتور برق و کاهش هزینههای مربوط به تعمیر و یا تعویض قطعات آن، نیاز است یکسری نکات در رابطه با نگهداری این دستگاه مدنظر قرار گیرد. بهطور کلی، هر وسیله برقی بعد از مدتی استفاده، دچار خرابی میشود. این موضوع در مورد موتور برق نیز، صدق میکند و با توجه به توضیحاتی که در این مطلب، عنوان کردیم سرویس موتور برق، برای رفع اختلالات دستگاه، ضروری است.
0 نظر
مقالات مرتبط