از طریق فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید:
نصب و راه اندازی موتور برق همچون هر وسیله برقی دیگر، باید مطابق با رعایت استانداردها و قوانین مخصوص انجام شود. رعایت نکردن استانداردهای لازم، موجب آسیب دیدن دستگاه و بروز خطرات جبرانناپذیر در ساختمان میشود. حال، این سؤال پیش میآید که ضرورت استفاده از موتور برق در چه چیزی است؟ این امکان وجود دارد که تأمین برق بیمارستانها، کارخانهها، هتلها، ساختمانهای چندطبقه و... با اختلال روبهرو شود؛ در اینگونه موارد استفاده از موتور برق، لازم و ضروری است. در مواقعی که برق قطع میشود، موتور برق وظیفه دارد نبود برق را جبران کند. انواع موتور برق، با سوخت گاز، بنزین و گازوئیل کار میکند که نصب و راه اندازی هریک از این موتور برقها، متفاوت است. در ادامه همراه ما باشید تا با انواع شیوههای نصب و راه اندازی موتور برق آشنا شوید.
مطابق با توصیه متخصصین حوزه تجهیزات برقی، راه اندازی موتور برق باید با رعایت سه نکته اساسی زیر انجام شود:
فراهم آوردن شرایطی که دستگاه بتواند شروع به کار کند.
راه اندازی موتور برق، با در نظر گرفتن محیطی که در آن استفاده میشود.
موتور برق با سوختهای متنوعی فعالیت میکند؛ اما بهطور معمول، شیوههای مختلف راه اندازی موتور برق تقریباً یکسان است. این شیوهها، شامل موارد زیر میشود:
سیستم دستی (هندلی) که مجهز به سیمی است که حالتی فنرمانند دارد. برای روشن شدن این مدل موتور برق، نیاز است سیم فنری به سمت عقب کشیده شود.
سیستم استارتی به شکلی از موتور برق گفته میشود که روشن شدن آن توسط فشردن دکمهای روی موتور صورت میگیرد.
سیستم اتوماتیک به این صورت عمل میکند که بهصورت خودکار، 10 ثانیه بعد از قطع شدن برق، شروع به تولید برق میکند. این سیستم بهمحض اتصال مجدد برق، به حالت خاموش درمیآید.
بهمنظور راه اندازی موتور برق، لازم است یکسری اقدامات اولیه روی آن انجام شود. در ابتدا باید سوختگیری موتور برق، عملی شود. این سوخت میتواند بنزین، گازوئیل و یا گاز باشد. برای اینکه دستگاه بتواند شروع خوبی داشته باشد، تمیز بودن باک موتور برق، نبود آب و آلایندگی در باک و سوخت موتور برق جزو الزامات است. توصیه میشود سوختگیری موتور برق، حتماً با استفاده از صافی تعبیهشده روی درب باک دستگاه، انجام شود. همچنین تعویض بهموقع فیلتر سوخت بینراهی تعبیهشده در شیلنگ انتقال سوخت موتور، امری ضروری است. در مرحله بعدی راه اندازی موتور برق نوبت به ریختن روغن در محفظه مخصوص میرسد. این محفظه که با نام گیج هم شناخته میشود، دارای نشانگری است که میزان پر شدن محفظه را نشان میدهد. بهمنظور راه اندازی موتور برق بدون هیچ مشکلی، باید محفظه روغن کاملاً پر شود.
محفظه روغن موتور برق، بین 500 سیسی تا 5/1 لیتر ظرفیت دارد که با توجه به مدل موتور برق، این ظرفیت، کموزیاد میشود.
بعد از مرحله سوختگیری باک و ریختن روغن در گیج، میتوان موتور را روشن کرد. در موتور برق، شیر بنزین تعبیه شده است که باید باز شود. با توجه به استارتی بودن موتور برق، نیاز است کابل مثبت و منفی موتور به قطب مثبت و منفی باتری وصل شود تا امکان استارت زدن فراهم شود. بهمحض استارت خوردن موتور برق، باید دکمه استارت رها شود. در موتور برق هندلی، بعد از باز شدن شیر بنزین، با قرار دادن ساسات در حالت RUN هندل موتور، کشیده میشود. با روشن شدن دستگاه، ساسات در حالت باز قرار میگیرد.
زمانی که موتور برق روشن است، در اثر احتراق سوخت آن، گاز مونواکسید کربن تولید میشود. انتشار این گاز در محیط، منجر به مسمومیت و حتی مرگ میشود. ازاینرو، لازم است در موقع راه اندازی موتور برق، نکات زیر رعایت شود:
برای نصب و راه اندازی موتور برق، بهترین مکان، محیط بیرونی ساختمان است.
گاراژ و یا هر محیطی که بهصورت سربسته است، برای نصب و راه اندازی موتور برق، مناسب نیست.
محلی که برای نصب و راه اندازی موتور برق انتخاب میشود باید با پنجره، درب و کلیه هواکشهای ساختمان فاصله داشته باشد.
در صورت استنشاق گاز مونوکسید کربن منتشر شده در محل نصب موتور برق، باید افراد فوراً محیط را ترک کنند و تحت درمان پزشک قرار گیرند.
نصب و راه اندازی موتور برق، در مناطق مرطوب مانند اطراف استخر، باید با دقت بالا انجام شود تا موجب برقگرفتگی نشود.
دقت شود فردی که راه اندازی موتور برق را بر عهده دارد، با دستان خشک اقدام به انجام این کار کند تا از برقگرفتگی در امان باشد.
رعایت استانداردهای لازم در راه اندازی موتور برق ساختمان، از آسیبهای جبرانناپذیر پیشگیری میکند.
بهطور کلی، با نصب و راه اندازی موتور برق به دو روش مستقیم و غیرمستقیم، میتوان برق مورد نیاز وسایل الکتریکی را تامین کرد.
در نصب و راه اندازی موتور برق بهصورت مستقیم، کابل رابطی به کار برده میشود که اتصال بین موتور و دیگر وسایل برقی را فراهم میسازد. این روش، کمهزینه و ساده است ولی معایبی نیز دارد که به شرح زیر است:
حداکثر 2 وسیله برقی را میتوان به موتور برق، متصل کرد.
میزان برق مصرفی وسایل الکتریکی با میزان برقی که موتور قادر است تأمین کند تطابق داده میشود.
با راه اندازی موتور برق با روش مستقیم، انرژی وسایل الکتریکی همچون کولر گازی یا آبی، پنکه سقفی، لامپها و ... که مستقیماً با برق ساختمان مرتبطاند، تأمین نمیشود.
در نصب موتور برق بهصورت غیرمستقیم، از تابلوی چنج اور استفاده میشود که وظیفه آن، انتقال جریان الکتریکی از کنتور به موتور برق است. توسط این وسیله و پریز تعبیهشده در تابلو برق ساختمان، انرژی الکتریکی کلیه وسایل برقی و تجهیزات ساختمان، در مواقع ضروری تامین میشود. در راه اندازی موتور برق به روش غیرمستقیم، هیچکدام از معایب نصب مستقیم، دیده نمیشود.
قطعی برق در بیمارستانها، کارخانهها و حتی ساختمانهای مسکونی، مشکلاتی را پدید میآورد؛ ازاینرو نصب و راه اندازی موتور برق در این اماکن، بسیار ضروری است. همانطور که در این مطلب اشاره کردیم، انواع موتور برق، با شیوههای مختلفی راه اندازی میشود. رعایت استانداردهای لازم در راه اندازی موتور برق، بهمنزله عملکرد صحیح این دستگاه و برقراری امنیت، جزو الزامات است. در نهایت، توصیه میشود از بین روشهای نصب و راه اندازی موتور برق، روش غیرمستقیم انتخاب شود تا برق کلیه لوازم خانه و تجهیزات ساختمانی، در مواقع قطع برق، تأمین شود.
0 نظر
مقالات مرتبط